Facebook Profil Kitleme Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuluyor

Facebook Profil Kitleme Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuluyor
Okunuyor Facebook Profil Kitleme Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuluyor

Meta, devam eden güvenlik iyileştirmelerinin bir kesimi olarak iki yeni özelliğin Türkiye’de kullanıma sunulduğunu duyurdu. Facebook uygulamasında sunulacak özelliklerden birincisi olan Facebook Müdafaası özelliği, makus niyetli şahıslar tarafından maksat alınma riski yüksek olan insan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri üzere bireyler için tasarlanmış bir program olarak öne çıkıyor. Facebook Profil Kilitleme ismiyle sunulan öteki özellik ise arkadaşınız olmayan bireylerin paylaşılan içerikleri kısıtlı bir halde görmesini sağlıyor.

Facebook Müdafaası

Adaylar ve seçilmiş yetkililer üzere muhakkak şahısların kampanyalarının toplumsal medya platformlarında makûs niyetli bireyler tarafından amaç alınabileceğinin farkında olan Meta, birinci olarak 2018 yılında sunduğu Facebook Muhafazası özelliğini bu yılın sonuna kadar Türkiye’nin de içinde bulunduğu 50 ülkede daha kullanıma sunacak. Facebook Koruması’na uygun olabilecek hesaplar, program hakkında bilgi edinmek ve kaydolmak için Facebook hesaplarında çeşitli hatırlatıcılarla karşılaşacaklar. İnsan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri üzere gaye alınma riski yüksek olan bireyler, programa kaydolarak daha güçlü hesap güvenliği muhafaza özelliklerini kullanma ve hesaplarının ele geçirilmesine yönelik potansiyel tehditleri izleme üzere hususlarda yardım alma fırsatı elde edebilecek. Bu kapsamda, programa kaydolan hesaplar için iki faktörlü kimlik doğrulaması uygulaması mecburî olacak. 

Facebook Profil Kilitleme

Facebook uygulamasına özel olarak Profil Kilitleme ismiyle sunulan özellik ise arkadaşınız olmayan bireylerin içeriklerinizi hudutlu bir formda görebilmesine imkan tanıyacak. Bu özellik etkin hale getirildiğinde, profil ve etiket onayı etkinleşirken profil fotoğrafınız, kapak fotoğrafınız, paylaştığınız gönderiler, fotoğraflar ve öyküler yalnızca arkadaşlarınız tarafından görülebilecek. Geçmişte Herkese Açık olarak paylaştığınız tüm fotoğrafların maksat kitlesi Arkadaşlar olarak değiştirilecek ve Hakkında kısmında yer alan bilgilerinizin yalnızca küçük bir kısmı arkadaşınız olmayan şahıslar tarafından görülebilecek. Aşağıdaki adımları izleyerek Facebook Profil Kilitleme özelliğini aktifleştirebilirsiniz. Buna ek olarak, dilediğiniz zaman profilinizin kilidini açabilirsiniz.

Kilitledikten sonra profilinizi görüntülediğinizde mavi bir rozet görürsünüz.

Profilinizi kilitledikten sonra, arkadaşınız olmayan şahıslar profilinizde mavi bir rozet görür.

Online Müracaat